Данъчни влизат в мандрите

Данъчни влизат в мандрите | StandartNews.com

6600 фермери подадоха проекти за 4 млрд. по новата програма за селските райони

Проверки в млекопреработвателните предприятия в страната започнаха екипи на Министерството на земеделието, Българската агенция по безопасност на храните и Националната агенция по приходите (НАП). Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева в Стара Загора при откриването на международното специализирано земеделско изложение БАТА АГРО. "Ще се проверяват всички финансови документи, с които мандрите купуват суровини, продават продукция, както й внасянето на ДДС", посочи Танева. Тя поясни, че ще се проверят всички мандри в цялата страна, които са средно по 5-6 във всяка административна област.

Министър Танева заяви, че са направени редица промени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., които да дадат възможност на по-голям брой земеделски производители за достъп до програмата. Тези промени целят да подкрепят реалните фермери. "Надявам се нашият диалог да продължи и да намираме най-добрите решения, за да постигнем ефективно земеделие", обърна се министър Танева към присъстващите на изложението земеделски производители.

"По новата ПРСР са кандидатствали 6600 земеделски производители, които са подали проекти на стойност 4 млрд. лв. Одобрението на проектите по мерки 4.1 и 6.1 ще приключи в края на месеца", каза министър Танева. Тя изрази надежда, че диалогът между министерството и бранша ще продължи за намиране на най-добрите решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай