Черен петък: Пазарувахме с 5 млн. лева на час

Над 1 тон кафе се е изтъргувало по време на големите намаления

Черен петък: Пазарувахме с 5 млн. лева на час | StandartNews.com

Абсолютен рекорд бе поставен на Черния петък тази година. В един от най-големите онлайн магазини у нас само през първите 7 часа на кампанията клиентите са направили поръчки за над 31 милиона. Или близо по 5 млн. лева на час, съобщи агенция „Монитор”. Това е 20 процента увеличение спрямо миналата година на същия ден. Най-търсени са стоките за дома, както и компютърните продукти.

В София са пазарували близо 30% повече хора, отколкото в деня на намалението през 2019, като  средната стойност на поръчка е почти 300 лева.

Платформата за онлайн търговия eMAG миналата година отбеляза поръчки на обща стойност 40.8 млн. лв., с 9% по-висока стойност, отколкото през миналата кампания, когато магазинът отчете 37.2 млн. лв. в рамките на един ден. Така 2020 година въпреки епидемията от коронавирус, а даже и заради нея, ще се окаже рекордна в пазаруването.

Потребителското поведение демонстрира   предпочитание към мобилни устройства като начин за поръчване – 70,2% от трафика и поръчките са от апликацията на онлайн магазина. По данни на платформата в първите часове най-много продукти са закупени за ремонт и реновиране на дома (37 000), следващата категория с 30 хил. продажби са играчките и близо 20 000 съдове за готвене и малки домакински електроуреди. Над 1 тон кафе се е изтъргувало по време на големите намаления.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай