Брокер изуми! Колко пари дават за имот

За задоволяване на капризите на купувачите

Брокер изуми! Колко пари дават за имот | StandartNews.com

Много интересни анализи на брокерите за това, докъде могат да се бръкнат купувачи, за да задоволяват капризите си.

Купувачите на жилища в България търсят все по-голяма сигурност при покупката на имот особено ако е "на зелено“. Затова инвеститори, които предлагат гъвкави разплащателни схеми, като например 20/80, при която купувачите дават 20% от сумата на момента и 80 на Акт 16, са печелившите и техните комплекси се разпродават без проблем.

Това мнение изрази брокерът и собственик на агенция за недвижими имоти Димитър Калайджиев, който ще бъде гост в третия епизод на подкаста на Economic.bg – "Едно наум“.

Да, наистина го има отказът от покупка "на зелено“ заради несигурната ситуация. Но ако инвеститорът предложи такава разплащателна схема – защото от една страна това показва стабилност, а от друга, че има банка зад гърба си, която да покрие финализирането на този обект – то това създава адски голямо доверие. И обекти с такава разплащателна схема, дори и на по-високи цени, се продават много лесно“, казва той.

Освен това, според Калайджиев, в момента в България се търси не просто ново строителство, а сгради, които предлагат добавена стойност – затворени комплекси, къщи, имоти в покрайнините.

Да кажем, че ако преди много се искаха самостоятелни бутикови сгради, в момента това не може да вземе максималната цена на пазара. Този тип имоти се купуват за инвестиция или просто за спасяване на средствата от инфлацията. Има и хора, които биха дали 800 000 евро, само за да са в затворен комплекс“, казва Калайджиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай