Вторник,

BILLA сложи печата „EU Eco Label“ на всички продуктови каталози

От: Стандарт -
410
BILLA сложи печата „EU Eco Label“ на всички продуктови каталози
A
A
A
  • Това е пореден израз на усилията по опазване на околната среда и нейните ресурси

Печатната брошура на BILLA България и всички нейни продуктови каталози вече са маркирани със сертификата на Европейския съюз – „EU Ecolabel“ и посланието „Събирайте използваната хартия за рециклиране“. Това е поредна стъпка на търговската верига в посока устойчиво използване на ресурси, наред с факта, че списанието „BILLA Кулинариум“, което предоставя широк набор от рецепти и полезни съвети за вдъхновение при приготвяне на домашна храна, също е носител на екопечата.

„Днес, повече от всякога, трябва да инвестираме усилия в създаването на устойчиво бъдеще за следващите поколения. Рециклирането и отговорното отношение към заобикалящата ни природа са крачки тъкмо в тази посока. Сертификатът „EU Ecolabel“ е доказателство, че устойчиво развиваме бизнеса си в унисон с това. Заедно с многобройните екипи в магазинната мрежа, утвърждаваме дългосрочната си стратегия за намаляване на разхода на хартия, рециклиране и насърчаване на едно по-екологично пазаруване от страна на нашите клиенти,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.  

Маркировката „EU Ecolabel“ е знак за екологично постижение и награждава продукти или услуги, които отговарят на високите стандарти, свързани с опазването на околната среда и нейните ресурси. Екопечатът гарантира, че документите с маркировка са рециклируеми. Критериите, на които отговарят, обезпечават намаляване на вредното екологично въздействие, генерирането на по-малко въздушни и водни емисии, и консумация на електроенергия, заедно с подобрено възобновяване на отпадъците, в сравнение с други подобни продукти на пазара.

В подкрепа на стратегията си за устойчиво развитие, още в първите дни на новата година, BILLA България изненада своите клиенти с обновена седмична онлайн брошура. Тя включва 12 допълнителни страници с промоционални оферти, с които надгражда хартиения каталог. Заедно с това, осигурява на потребителите бърз достъп до актуалните игри и лоялни кампании, специални намаления за притежателите на BILLA Card и богато разнообразие от висококачествени артикули.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com