Петък,

BILLA сложи печата „EU Eco Label“ на всички продуктови каталози

От: Стандарт -
216
BILLA сложи печата „EU Eco Label“ на всички продуктови каталози
A
A
A
  • Това е пореден израз на усилията по опазване на околната среда и нейните ресурси

Печатната брошура на BILLA България и всички нейни продуктови каталози вече са маркирани със сертификата на Европейския съюз – „EU Ecolabel“ и посланието „Събирайте използваната хартия за рециклиране“. Това е поредна стъпка на търговската верига в посока устойчиво използване на ресурси, наред с факта, че списанието „BILLA Кулинариум“, което предоставя широк набор от рецепти и полезни съвети за вдъхновение при приготвяне на домашна храна, също е носител на екопечата.

„Днес, повече от всякога, трябва да инвестираме усилия в създаването на устойчиво бъдеще за следващите поколения. Рециклирането и отговорното отношение към заобикалящата ни природа са крачки тъкмо в тази посока. Сертификатът „EU Ecolabel“ е доказателство, че устойчиво развиваме бизнеса си в унисон с това. Заедно с многобройните екипи в магазинната мрежа, утвърждаваме дългосрочната си стратегия за намаляване на разхода на хартия, рециклиране и насърчаване на едно по-екологично пазаруване от страна на нашите клиенти,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.  

Маркировката „EU Ecolabel“ е знак за екологично постижение и награждава продукти или услуги, които отговарят на високите стандарти, свързани с опазването на околната среда и нейните ресурси. Екопечатът гарантира, че документите с маркировка са рециклируеми. Критериите, на които отговарят, обезпечават намаляване на вредното екологично въздействие, генерирането на по-малко въздушни и водни емисии, и консумация на електроенергия, заедно с подобрено възобновяване на отпадъците, в сравнение с други подобни продукти на пазара.

В подкрепа на стратегията си за устойчиво развитие, още в първите дни на новата година, BILLA България изненада своите клиенти с обновена седмична онлайн брошура. Тя включва 12 допълнителни страници с промоционални оферти, с които надгражда хартиения каталог. Заедно с това, осигурява на потребителите бърз достъп до актуалните игри и лоялни кампании, специални намаления за притежателите на BILLA Card и богато разнообразие от висококачествени артикули.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички