Петък,

БФБ и ВУЗФ подписаха споразумение за сътрудничество

От: Стандарт -
БФБ и ВУЗФ подписаха споразумение за сътрудничество
A
A
A

София, 9 септември 2021 г. – Българска фондова борса и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подписаха споразумение за сътрудничество. Двете страни ще си партнират в обучението на висококвалифицирани специалисти в областта на капиталовите пазари.

Инициативата е част от образователната програма на БФБ – BSE Advance.

„Динамично развиващата се глобална финансова среда стимулира още по-голяма синергия между бизнеса и академията. Това в краткосрочен план е изцяло в полза на бъдещите експерти, които ще се влеят на капиталовия пазар, а с по-далечен хоризонт – на икономическия просперитет на страната ни. “, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и преподавател във ВУЗФ.

„За ВУЗФ партньорството с Българската фондова борса има стратегическо значение, тъй като то ще отвори врати пред нашите студенти и млади специалисти да придобият задълбочена експертиза за капиталовите пазари, а чрез Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab ще участваме в изготвянето на общи становища, анализи и предлагане на решения за подобряване на бизнес средата“, добави доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

В рамките на договореностите БФБ и ВУЗФ ще изготвят съвместно концепции и анализи, относно прилагането на мерки и инструменти за развитие на потенциала на капиталовия пазар в България. Двете институции ще провеждат семинари, тренинги, стажове и обучения за насърчаване на предприемачеството; ще обменят икономическа и бизнес информация, експертиза, опит и добри практики, както и ще развиват образователни проекти, финансирани по програми на ЕС.

ВУЗФ e един от водещите бизнес университети в страната. Той е в топ 4 на най-добрите висши училища в направление "Икономика" в България според Рейтинговата система на висшите училища в страната. Завършилите ВУЗФ са и сред най-добре платените специалисти в направление “Икономика” със среден облагаем доход от 2354 лв. по данни на НОИ за 2020 г.

За БФБ

Българска фондова борса е лицензирана да извършва  дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа. Повече информация за БФБ на: www.bse-sofia.bg

За ВУЗФ:

ВУЗФ e един от водещите бизнес университети в страната. Той е в челните места по реализация на завършилите студенти - 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление "Икономика". През последните години университетът се доказа като една от най-активните и бързо развиващите се образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Основен приоритет на ВУЗФ винаги е било да предоставя на своите студенти богато учебно съдържание, използване на най-новите и съвременни технологии в учебния процес, преподаване, съобразено с най-добрите европейски и световни образователни стандарти от най-големите бизнес експерти, професионалисти и преподаватели, ценно ноу-хау, възможности за практика в големи национални и международни компании, както и успешна професионална реализация на студентите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички