Бързи разрешителни за газовите връзки

Бързи разрешителни за газовите връзки | StandartNews.com

София. Междусистемните газови връзки с Гърция, Турция и Сърбия могат да получат много бързо строителни разрешителни, заяви пред "Дарик" министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

 

За ведомството й няма никакви пречки да издаде тези документи, когато бъдат поискани, стига за това да няма някакви екологични проблеми. Терзиева допълни, че тези междусистемни връзки, както и "Южен поток", са сред приоритетите на правителството във връзка с диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на газ за България.

 

До около 2 месеца в МРР се очаква да постъпят предложенията от страна на Румъния къде да бъдат изградени нови два моста над р. Дунав. Това е било договорено по време на срещата между нашето, румънското и сръбското правителство в Русе, съобщи още Терзиева. Тя призна, че нашата страна също е набелязала къде иска да бъдат изградени съоръженията, но не ги разкри. Това ще бъде уточнено, след като дойдат румънските предложения и нещата бъдат съгласувани, обясни регионалният министър. Тя допълни, че при всички положение двата моста ще помогнат за развитието на околните региони и от двете страни на Дунав чрез по-голям стокообмен, туристически поток и т.н.

 

До октомври проектите за саниране на между 40 и 70 жилищни сгради у нас ще бъдат приключени. 75% от парите са осигурени от еврофондовете, като за социално слабите семейства е предвиден вариант да получат и 100% финансиране. Общият бюджет на програмата е 65 млн. лв. До октомври 2015 г. пък санираните сгради вече трябва да достигнат 180, съобщи Терзиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай