Българин оглави Viber за региона

Българин оглави Viber за региона | StandartNews.com

Viber, едно от водещите в света приложения за чат съобщения, открива в България представителство за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Компанията разширява бизнеса си като обяви назначаването на Атанас Райков за генерален мениджър на Viber за ЦИЕ. В момента Viber има над 600 млн. потребители в света.

"Имаме изключителен ръст в държавите от ЦИЕ и искаме да надградим постигнатото, като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона", заяви Марк Харди, главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков се присъединява към Viber след 10 години опит, през които той е отговарял за търговската стратегия по отношение на мобилните услуги и услугите с добавена стойност в най-голямата телекомуникационна компания в България.

Първоначално усилията за разширяване на дейността на Viber в региона ще са насочени към България, Гърция, Сърбия и Унгария. Viber постоянно създава нови и развлекателни функции за потребителите - от забавни колекции от дигитални стикери до дискусии в реално време - Public Chats, които дават възможност на потребителите да общуват с известни имена от шоубизнеса, спорта, музиката и др. Локализирането на съдържанието е важна част от стратегията за разрастване на компанията. Затова Райков ще работи върху създаването на партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика и които да постигнат целта на Viber да дава възможност на потребителите си да споделят по най-лесен начин положителните моменти в техния живот. "Очаквам да намеря подходящи партньори, с които да създадем интересни изживявания за местните потребители", заяви Райков.

Viber е водеща услуга за чат на текстови и гласови съобщения и видео, която позволява на всички по света да се свързват свободно. Потребителите могат да изпращат безплатни текстови съобщения, забавни стикери, снимки, видеа и дудъли, да споделят местоположението си, да осъществяват безплатни разговори с HD качество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай