Apple представи новите iPhone 11 и iPhone 11 Pro

Компанията Епъл представи серия от технологични нововъведения

Apple представи новите iPhone 11 и iPhone 11 Pro | StandartNews.com

Компанията Епъл представи серия от технологични нововъведения на ежегодната си проява в седалището си в Купертино в щата Калифорния, предадоха световните агенции.

Сред представените иновации са нови iPhone с нови функции и с невероятен дизайн, обяви Тим Кук, президент и изпълнителен директор на компанията.

Новият iPhone 11, представен тази вечер, ще се продава за 699 долара и има двойна задна камера, както и камера за селфита, позволяваща да се снима в забавен каданс. Моделът има и ново поколение микрочипове, наречени А13.

Другият iPhone се нарича 11 Про и ще има три камери отзад. Той ще струва 999 долара за малкия модел и 1099 долара за по-големия му вариант.

Компанията освен това представи и стрийминг услугата си, наречена Епъл Ти Ви Плюс, която ще стартира от 1 ноември и ще струва 4,99 долара на месец. Това е почти на половина по-малко от базовия абонамент за Нетфликс в САЩ и с два долара по-малко от цената на абонамента за Дисни Плюс, който ще се появи петнадесет дни след Епъл Ти Ви Плюс.

Новата стрийминг платформа ще предлагат ограничено оригинално съдържание в началото, но Тим Кук обеща нови оригинални продукции всеки месец. Той вече представи оригиналния сериал "Виж" с Джейсън Момоа в главната роля, разказващ за живота на племе, в което се раждат деца, които могат да виждат в момент, в който всички останали хора вече са изгубили способността си да виждат. Стрийминг телевизионната услуга ще е на разположение в над 100 страни и купувачите на айФон, айПад или Мак ще получат една година безплатен абонамент за нея.

В Купертино беше представена и Епъл Аркейд, новата платформа за видеоигри с абонамент, чиято премиера ще е на 19 септември. Тя ще бъде директно интегрирана в Ап Стор, магазина за онлайн приложения на Епъл и ще е на разположение в над 150 страни за 4,99 долара на месец. На платформата ще има над 100 игри.

Епъл представи и нов модел таблет айПад с 10,2-инчов екран от специалната марка екрани за Епъл, наречена Ретина и с процесор А10 Фюжън. Устройството има датчици, разпознаващи пръстовите отпечатъци. Към него ще има малка клавиатура и писалка от типа Епъл Пенсил. Устройството ще струва 329 долара.

Бяха представени и нови смарт часовници - Епъл уоч от серията 5 за цена, стартираща от 399 долара и от серията 3 за цена, стартираща от 199 долара. Продължителността на живота на батерията им ще е 18 часа и смарт часовникът ще може да подава спешен сигнал в над 150 страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай