Алианц Банк вече издава и безконтактни карти MasterCard

Алианц Банк вече издава и безконтактни карти MasterCard | StandartNews.com

Безконтактните банкови карти вече набират скорост като следващия нов продукт, който ще става все по-предпочитан от клиентите. Все повече хора откриват техните предимства и удобства, затова и тези карти ще стават все по-популярни и търсени. Те са незаменими за дребните покупки в града, когато човек бърза и няма време да се бърка за портфейла си. Безконтактните карти са изключително подходящи и удобни за младите и те тепърва ще откриват техните предимства.

Поради всички тези причини Алианц Банк България започна издаването на безконтактни дебитни и кредитни карти с логото на MasterCard. Новите кредитни карти предоставят по-голяма свобода при ползване чрез безконтактната технология при високо ниво на защита чрез EMV и DDA технологиите.

За удобство на клиентите банката вече пусна на пазара новата безконтактна дебитна карта DEBIT MasterCard, която заменя съществуващата карта Maestro. DEBIT MasterCard e дебитна карта от по-висок клас с разширена функционалност, за чието издаване клиентите не заплащат такса. Картата позволява извършване както на безконтактни плащания в търговски обекти с логото на MasterCard, така и обикновени платежни операции с прочитане на данните от чипа. Лимитите за извършване на платежни операции са по-високи от тези на карта Maestro, което дава по-голяма гъвкавост на картодържателя.

С безконтактните карти MasterCard на Алианц Банк България може да се извършват безконтактни плащания в страната за покупки до 25 лв., без да е необходимо въвеждане на ПИН код. Тази максимална стойност на безконтактна платежна операция е различна за всяка държава.

Чрез безконтактните карти MasterCard картодържателите имат възможност за смяна на ПИН код и справка на салдо както в страната, така и в чужбина на терминали на територията на страните от ЕС. Тази нова функционалност позволява по-висок контрол и ниво на защита на плащанията. Таксите и комисионите при използване на DEBIT MasterCard са идентични с тези на Maestro.

През пролетта Алианц Банк предложи на клиентите си и безконтактни карти VISA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай