А1 пуска нова 5G версия на Samsung Galaxy Note 20

Освен с 5G модем, новият смартфон идва и в комплект с мощна външна батерия ttec

А1 пуска нова 5G версия на Samsung Galaxy Note 20 | StandartNews.com

Смартфонът e съвместим с 5G мрежата на А1 още от първия ден на продажбите на устройството

А1 започна продажбите на новата версия на флагмана на Samsung от 2020 година – Galaxy Note20. Смартфонът вече има възможност за поддръжка на 5G мрежата на телекома. Това го превръща в първото устройство на този производител, което идва готово за работа с 5G. Освен с 5G модем, новият Samsung Galaxy Note20 5G идва и в комплект с мощна външна батерия ttec, снабдена със забележителен капацитет от 10 000 mAh. В кутията са още зарядно устройство, както и иконичната писалка S Pen – отличителният аксесоар на цялата серия Note.

За да се справи с работата в мрежите от пето поколение, Samsung Galaxy Note20 5G разчита на мощния процесор Exynos 990. Подобно на миналогодишния вариант на флагмана, конфигурацията на ядрата следва принципа 2+2+4. Две от тях са с производителност 2,73 GHz, други две – с 2,50 GHz, а последните 4 – с 2.0 GHz. Това позволява оптимално разпределение на натоварването помежду им, както и работа без засечки на приложенията.

Батерията също има значителен капацитет - 4 300 mAh. Немалката батерия се допълва от включената в комплекта външна батерия, която може да направи без проблем две пълни зареждания на Samsung Galaxy Note20 5G и отново да има малко останала енергия. Това е своеобразна гаранция от А1, че новият смартфон няма да остави потребителите дори и при интензивно използване.

С оперативна памет от 8GB притежателите на Samsung Galaxy Note20 5G нямат причина да очакват какъвто и да е лаг. Общото място за съхранение в устройството пък е цели 256 GB, което позволява запазването на видеоигри и дори филми в HD качество. Изтеглянето им през смартфон, използващ само мобилни данни, е едно от многото неща, които ще се превърнат в норма с 5G мрежите.

Цените на смартфона започват от 1 439,99 лева в брой, в случай че бъде закупен с тарифен план А1 ONE Unlimited 5XL. Цените на изплащане със същия тарифен план за две години възлизат на 66,50 лева месечно.

А1 продължава усилената работа по развитието на своята 5G мрежа в очакване на придобиването на постоянни 5G честоти от КРС. Телекомът вече има покритие в редица градове на страната като София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и др., а през 2021 то ще достигне до всички населени места с над 10 000 души, както и основните курорти. Пълният списък с устройства, които вече поддържат 5G мрежата на А1, може да бъде открит на сайта на компанията. Всички желаещи клиенти на абонаментен план със съвместими устройства могат да тестват 5G мрежата на А1, като изпратят безплатен SMS на номер 1555.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай