Нова война! Кацаров нападна много тежко Ангелов

Отново става въпрос за политически игри

Нова война! Кацаров нападна много тежко Ангелов | StandartNews.com

Не знам докъде е стигнало разследването на КПКОНПИ за тестовете за деца. Проверката не е инициирана от КПКОНПИ и не е срещу мен. Инициаторите са други, те са зад кулисите. КПКОНПИ го прехвърли набързо към прокуратурата. Казват, че е ощетен бюджетът, но не знаят с колко. Не е известно кой е извършил това нещо.

Процедурата е по Закона за извънредното положение, а не по Закона за обществените поръчки. Това коментира бившия служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Министерски съвет възложи закупуване на 1,5 млн. теста. Ние закупихме 4,7 млн. теста. Три пъти отгоре, как може да се ощетили. Димитър Петров (бел.ред. бивш заместник на служебния министър Стойчо Кацаров) не е инициатор, той сред изпълнителите. Инициаторите са зад кулисите. Има няколко интереса сериозни, които бяха засегнати по времето, когато бях министър.

"Аз не съм отишъл в министерството на здравеопазването, за да спестяваме нещо. "Александровска" имаше 70 млн. лева дългове, беше изоставена от бившия директор - сегашен депутат (бел.ред. Костадин Ангелов от ГЕРБ).

Някои смятат, че това е начин да се източват пари от болницата. Създадена и фондация от физически лица, всички дарения за "Александровска" са били през частната фондация. После тази фондация напуска, не можем и да проверим какви са били даренията, как са разпределени", коментира още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай