Лекар от Пирогов: Кацаров е ощетил болницата

Цялото лекарско съсловие е наклеветено от служебния министър, казва д-р Камен Данов

Лекар от Пирогов:  Кацаров е ощетил болницата | StandartNews.com

Цялото лекарско съсловие на "Пирогов" беше наклеветено от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Недопустимо е.

Това заяви пред БНТ д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология в болничното заведение.

Според него нарочно е измислено, че в болницата фиктивно са лекувани пациенти и са се източвали над 1 млн. лв.

"Тези 1,3 млн. лева са пари, които са взели колегите ми за допълнителен труд, когато работеха денонощно и не се прибираха при семействата си. Д-р Стойчо Кацаров и НЗОК искат сега все едно лекарите да върнат средствата, които са получили за тежкия извънреден труд", категоричен е медикът.

"От уж стотиците - 800-600-400 фалшиви хоспитализации, се оказа, че има 6 проверки на НЗОК, от които една е на Кацаров. При него стана ясно, че не е искал да преспи в Пирогов", каза още той.

"Болницата няма нужда от фалшиви хоспитализации, виждали сте какво става в коридорите. Нямаме и финансова облага от това", разкри д-р Данов.

"Министър Кацаров е ощетил Пирогов - болницата не е взела нито лев за него", категоричен бе медикът от болничното заведение.

Лекарят от "Пирогов" поиска оставката на Стойчо Кацаров и шефа на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Д-р Данов заяви, че много от медиците в болничното заведение са обидени и има възможност за масово напускане на служители. "Не сме убийци и крадци".

"Министерството на здравеопазването можеше да отстрани по право д-р Асен Балтов с мотив, че примерно не е доволно от работата му. Д-р Стойчо Кацаров не може да се справя с поста, който заема и трябва да си подаде оставката", каза лекарят.

Той подозира, че уволнението на проф. Асен Балтов не е направено случайно по този начин, атакувайки цялата болница. Според него става въпрос за лични интереси и за преразпределение на пациенти към лечебни заведения, които са останали празни по време на пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай