Петък,

Китай готов с ваксина срещу коронавируса

От: СТАНДАРТ -
3388
Китай готов с ваксина срещу коронавируса
A
A
A

Ваксината срещу коронавируса, който вече отне живота на повече от 2 500 души, е готова. Необходимо е само да се доработи и тества допълнително. Това каза пред журналисти китайският посланик в Москва Чжан Ханхуей, цитиран от dariknews.bg.

ВИЖ ОЩЕ: 232 млн. евро за борба с коронавируса

"Нашите учени дадоха триизмерно описание на коронавируса - това е много добра основа за разработката на ваксината. В Китай вече разработиха такава, която дава имунитет. Но това са предварителни резултати, необходимо е още време за по-нататъшни експерименти и доработки по ваксината", каза дипломатът.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов иска общо решение на ЕС за коронавируса

Китайските власти са уверени, че епидемията от смъртоносната зараза ще бъде победена, а нормалният живот в повечето региони на страната ще бъде възстановен до края на седмицата.

ВИЖ ОЩЕ: Съвет по сигурността за коронавируса

"В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията", каза посланикът, цитиран от ТАСС. "В повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията - провинция Ухан, мисля, че този момент ще настъпи по-късно - някъде през март", заяви още Ханхуей.

Ефективността на китайската медицина при лечението на коронавирусната инфекция е повече от 85%, отбеляза посланикът. "Практиката показва, че китайската медицина, китайските лекарства ефективно действат при лечението на коронавирусната инфекция. Общата ефективност на китайската медицина надвишава 85%. В някои райони даже е повече от 90%", отчете посланикът. По думите му при пациенти със заболяването, които са прилагали методите на китайската медицина, но в начален етап на заразата, са липсвали усложнения. "Най-ефективният способ на лечението - това е европейска медицина в съчетание с китайската", категоричен е посланик Ханхуей.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com