Страшни подробности за детето, държано в кокошарник

Не е ясно колко време момиченцето е живяло в този ужас

Страшни подробности за детето, държано в кокошарник | StandartNews.com

Страшни подробности за детето, държано в кокошарник, изнесе наблюдаващият прокурор Веселин Тодоров. 

Сигналът за това, че 7-годишно момиче е принуждавано да живее в селскостопанска постройка във врачанско село, е подаден преди седмица, съобщи на брифинг Тодоров.

"Сигналът е подаден в Агенция закрила на детето. Доказана е достоверността на сигнала. Сигналът е получен миналата сряда, че има вероятност за упражнена принуда над малолетно дете. В хода на бързата процедура беше проверена достоверността на сигнала и бяха разпоредени съответните действия по разследването", подчерта Веселин Тодоров.

"Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 143, ал. 3, ал. 1 от НК - принуждаване другиго да претърпи нещо, противно на волята му, с употреба на сила и заплашване в условията на домашно насилие", каза Камен Каменов - районен прокурор на Районна прокуратура Враца.

От прокуратурата съобщиха, че задържаният няма криминални прояви в миналото и че в семейството има и друго дете, но повече подробности не бяха дадени.

"Състоянието на детето е добро", посочи наблюдаващият прокурор по делото.

По-рано днес стана ясно, че 31-годишен мъж е принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му във врачанско село. Мъжът употребил сила и заплахи спрямо малолетното дете - нанесъл му побой, душил и му налагал наказание. Многократно момичето било затваряно само в кокошарника без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно, понякога само със сух хляб.

Извършен е оглед на местопроизшествието - частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели.

Не е ясно колко дълго време момиченцето е живяло по ужасяващия начин.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца 31-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъплението, за което е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции. Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай