Северин си призна за убитата Виктория

Близките на журналистката от Русе поискаха 450 000 лв. кръвнина

Северин си призна за убитата Виктория | StandartNews.com

"Признавам си. Съжалявам много!" Това каза Северин Красимиров, подсъдим за зверското убийство на журналистката Виктория Маринова, пред русенските магистрати. 

Близките на убитата тв водеща поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от Северин. В съда днес бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Пред съдебната зала се появи и майката на Северин  - Надежда, която е пристигнала за делото от Германия.

В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци: "Селяйдин, какво стана". Наложи се охраната да се намеси и да я изведе, съобщи "Монитор".

В съдебната зала защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация, свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му.

Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе.

От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. 

Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай