Четвъртък,

Рашков отвърна на Гешев. Как се е снабдил с документите

От: Агенция Стандарт -
5880
Рашков отвърна на Гешев. Как се е снабдил с документите
A
A
A

„Мисля, че е редно главният прокурор от своята позиция да бъде така добър, след като сутринта твърдеше в пространството, че министърът на вътрешните работи не казва истината, сега да опровергае собствените си думи, защото вече има официално изявление от Специализираната прокуратура, че действително има образувано досъдебно производство срещу министър“.

Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори в ефира на bTV на главния прокурор Иван Гешев, който тази сутрин го обвини, че има нерегламентиран достъп до документи или че те не са истински.

„Нека главният прокурор каже дали той не е излъгал. Това би било изключително почтено като постъпка от негова страна“, призова Рашков.

Що се отнася до това как се е снабдил с документите той заяви, че го е направил "по съвсем законен начин, за да опровергае неговите лъжи, че такова производство няма“.

„За това производство Иван Гешев е използвал колежката Паличева от ВКП, която на 15 март е изпратила материалите на Специализираната прокуратура. Изглежда оплакващият се на главния прокурор – Георги Самуилов, е в много тесни връзки с него“, коментира още Рашков.

„На 15 март са изпратени материалите и веднага е образувано досъдебно производство – скорост, с която не може да се похвали образуването на нито едно досъдебно производство, включително за откраднатите пари от АМ „Хемус“, заяви вътрешният министър.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com