Сряда,

Рашков на среща с Кьовеши. Как оцени тя работата на МВР

От: Агенция Стандарт, сн. МВР -
2534
Рашков на среща с Кьовеши. Как оцени тя работата на МВР
A
A
A

Днес се проведе работна среща между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Срещата беше част от посещението на г-жа Кьовеши в България, предават от МВР. 

В рамките на разговорите бе дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

От българска страна бяха представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура. Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност. Обсъдени бяха и действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура. Г-жа Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на ЕС, заявяват от МВР. 

Изразена е била готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички