Пуснаха майката на убиеца срещу 100 000 лв гаранция

Обвинения за и другите двама, били в джипа - убиец

Пуснаха майката на убиеца срещу 100 000 лв гаранция | StandartNews.com

 

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения на Десислава Пешева, която е дала на сина си автомобила, с който беше предизвикана жестоката катастрофа в София, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщиха от прокуратурата.

Майката на 22-годишния Кристиан Николов бе задържана вчера за 24 часа.

От обвинението посочват, че на 19 април Пешева е дала автомобила, собственост на управлявано от нея търговско дружество, на сина си Кристиан Николов, който е бил под въздействието на амфетамин и канабис.

Така тя е нарушила Закона за движение на пътищата, а именно, че е предоставила превозно средство на водач, употребил наркотици.

На Пешева е определена парична гаранция в размер на 100 000 лв.

22-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков, е привлечен като обвиняем и остава в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска и постоянния му арест от съда.

За останалите двама в колата на Николов, са събрани данни за това, че са затаили истина. Прокуратурата е изпратила данните в районната прокуратура за образуване на друго дело, по което ще им бъдат повдигнати обвинения.

 По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата е взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай