Прокуратурата в София се зае с джипа на Горанов

През есента на миналата година колата се оказа обявена за издирване от бюрото на "Интерпол" в Москва

Прокуратурата в София се зае с джипа на Горанов | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по казуса с джипа, управляван от бившия финансов министър Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

През есента на миналата година колата се оказа обявена за издирване от бюрото на "Интерпол" в Москва. Регистрацията беше засечена при опит на Владислав Горанов да напусне страната през граничния пункт Калотина в посока Сърбия. В началото на тази година прокуратурата е започнала разследване на престъпление по служба на длъжностно лице, което не е изпълнило свои задължения или е превишило правата си. От държавното обвинение не уточняват какво точно престъпление разследват.

По-рано днес от Мото-Пфое излязоха с позиция:

"Във връзка с днешни публикации в медиите, в които се коментира иззетия на ГКПП Калотина автомобил Toyota Landcruiser, собственост на Мото-Пфое, уточняваме, че на 22.02.2022 г. дружеството е известено писмено от страна на МВР РДГП Драгоман, че автомобилът е снет от издирване. Това означава, че според направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е изряден и може да бъде получен обратно от собственика си Мото-Пфое. Непосредствено след получаването му, автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му и към момента", заявяват в позицията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай