ВАП нареди проверка на метрото след саботажа

За случая с обвинения за хулиганство са двама бивши депутати - Минчо Спасов от НДСВ и Еленко Божков от БСП. Третият участник е Светослав Трайков

ВАП нареди проверка на метрото след саботажа | StandartNews.com

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка за безпричинното спиране на електричеството на метростанция "Софийски университет" на 20.07.2020 г. За случая с обвинения за хулиганство са двама бивши депутати - Минчо Спасов от НДСВ и Еленко Божков от БСП. Третият участник е Светослав Трайков.

С оглед на факта, че с постановление на Министерски съвет, "Метрополитен" ЕАД - София е определен за Стратегически обект, който се охранява по договор между Столична община и СДВР от полицейска охрана, ВАП указва на министъра на вътрешните работи и на кмета на гр. София да бъде извършена спешна проверка относно допускането на посочения инцидент, който би могъл да предизвика освен спирането на метрото, блокиране на пътници и мотриси в тунелите и други по-тежки последици.

В защита на държавния и обществен интерес и на основание на чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт, ВАП сезира министъра на вътрешните работи и кмета на гр. София за необходимостта от предприемане на спешни действия, свързани с организирането на охраната на метростанциите, за недопускане на престъпления и други закононарушения от рода на описаните, както и да я уведоми за предприетите по случая действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай