Прокуратурата иска постоянен арест за двете жени, удушили мъж край София

Разследването е образувано в условия на неотложност

Прокуратурата иска постоянен арест за двете жени, удушили мъж край София | StandartNews.com

Развитие по случая с жестокото убийство край София.

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени за умишлено убийство и поиска от съда вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо тях. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от БНТ.

На 20.01.2024 г. Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми 33-годишна жена и 54-годишната ѝ майка за умишлено убийство на 44-годишен мъж – съпруг на младата жена.

Разследването е образувано в условията на неотложност на 19.01.2024 г. след сигнал от бащата на убития. Провежда се от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвинението срещу двете жени е за това, че на 18.01.2024 г. около 21:20 ч. в гр. София на ул. "Елемаг" в лек автомобил в съучастие като извършители умишлено са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт, смъртта на убития е настъпила вследствие на удушаване.

Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко".

Двете обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай