Отстраниха прокурор от делото за радикален ислям

Така в процеса остава само един прокурор - Васил Малинов

Отстраниха прокурор от делото за радикален ислям | StandartNews.com

Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за радикален ислям. Това реши Окръжният съд в Пазарджик със свое окончателно определение, неподлежащо на обжалване.

"С направените изявления пред три медии през март 2018 г. прокурор Недялка Попова е създала впечатление за наличие на предубеденост относно подсъдимите по делото срещу 14-те обвинениза проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“, посочиха в мотивите си магистратите.

Така в процеса остава само един прокурор - Васил Малинов. Част от адвокатите дори поискаха връщане на обвинителния акт в прокуратурата, тъй като е писан от предубеден прокурор, и да се изготви нов обвинителен акт. 

Което би означавало делото след повече от три години съдебна фаза да се върне в отправната си точка. Това искане обаче беше отхвърлено. Процесът продължава с искания за изменение на мерките за неотклонение на част от подсъдимите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай