Отнемат гражданството на двама чужденци

При проверката са установени основания за отмяна на натурализацията по отношение на още две лица, граждани на други държави

Отнемат гражданството на двама чужденци | StandartNews.com

Главният прокурор поиска да бъде взето българското гражданство на чужденци, съобщиха от прокуратурата. Във Върховната касационна прокуратура са постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

През юни Цацаров поиска отнемането на гражданство на Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, а през юли и на Магди Мохеб Камил Кассабгуи и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани.

В хода на извършваната от Върховна касационна прокуратура проверка са установени основания за отмяна на натурализацията по отношение на още две лица, граждани на други държави.

За всеки от тях главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правосъдието, с искане да отправи предложение до президента на Република България за издаване на указ за отмяна на натурализацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай