Отмениха гаранцията на Симона от джипа убиец на Милен

За другия спътник - Георги Иванов, мярката за неотклонение остава в сила, защото жалбата на адвокатите му не е подадена в срок

Отмениха гаранцията на Симона от джипа убиец на Милен | StandartNews.com

Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова, която пътуваше в джипа с Кристиан Иванов, задържан за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Това предаде bTV.

На 21 април тя и още един спътник в автомобила - Георги Иванов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата са дали показания. Те потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на журналиста.

Симона и Георги бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лева, която обжалваха. За Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, мярката за неотклонение остава в сила, защото жалбата на адвокатите му не е подадена в срок. В жалбата пред съда, адвокатът на мъжа е посочил, че страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата, бил в почти неадекватно състояние. Според съда жалбата на адвоката е пресрочена и ще бъде оставена без разглеждане, като процесуално недопустима.

Според съдия Николай Урумов, след като Цанкова е декларирала, че има отношения с Кристиан, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания. Затова обвинението срещу нея, според съда, не е съставомерно.

Според съда по-важно значение има обстоятелството, че доколкото пред разследващите органи Цанкова не е заявила никакви обстоятелства, то дори да се приеме, че тя не се намира във фактическо съжителство с Кристиан, отново не е налице извършено престъпление.

Журналистът Милен Цветков издъхна при катастрофа, станала в столицата навръх Великден. Смъртоносният инцидент бе причинен от 22-годишния Кристиан Николов, който с джипа си удари колата на Цветков, изчакваща на червен светофар на кръстовището на булевард „Черни връх“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай