Отложиха делото на Миню Стайков

Причината е неизясненото здравословно състояние на обвиняемия

Отложиха делото на Миню Стайков | StandartNews.com

Специализираният наказателен съд отложи постановяването на мярка за неотклонение на Миню Стайков. Причината за това стана неизясненото здравословно състояние на обвиняемия, както и неспазване на съдебно разпореждане.

На Миню Стайков е било позволено да направи ядрено-магнитен резонанс на коремни органи в онкологията. Вместо това изследването е извършено в болница "Надежда".

Съдебният състав изиска да бъдат представени необходимите документи и да бъдат извършени нови прегледи, за да се установи актуалното състояние на Стайков, пише Канал 3. След това ще бъде назначена нова дата за разглеждане на мярката.

Адвокатът на бизнесмена Анна Попова заяви, че не е вярно твърдението на съда и изследването е било направено в онкологията.

"Считам, че вероятно има разминаване между представените доказателства и възприятието на съда. Нямам обяснение откъде идва това разминаване", коментира тя и добави, че фактът, че съдът е разбрал сега, че Стайков няма да присъства в зала е проблем между затвора и съда, а не на обвиняемия.

Тя каза още, че Миню Стайков е с влошено здравословно състояние и е хоспитализиран и затова не участва в заседанието.

"Основно здравословното състояние е причина да искаме изменение на мярката му. Трябва да се вземе предвид и продължителния период, в който лицето се намира в условия-задържане под стража, както и съществуващата съдебна практика", обясни Попова мотивите за искането си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай