Осъдиха възпитател, присвоил лотариен билет на ученик

Възпитателят взел от свой ученик печеливш лотариен билет за 100 хиляди лева

Осъдиха възпитател, присвоил лотариен билет на ученик | StandartNews.com

Възпитател от интерната в Завет, измамил свой ученик като му взел лотариен билет за 100 хиляди лева, които опитал да присвои, трябва да върне печалбата на момчето. Това реши Апелативният съд във Варна, като отказа да възобнови делото срещу педагога Ергин Хасан,  както настояваше защитата му.

Учителят застана пред Темида заради казус, разиграл се през есента на 2015 година. Тогава  
възпитателят извел на разходка в градчето  момчета от интерната, за да играят футбол на местно игрище. Преди да идат на площадката, те се отбили в магазин и 14 годишният Иван си купил вафли и лотариен билет. Още в бакалията, станало ясно, че талончето на късмета му е донесло джакпот от 100 хиляди лева. Хасан взел билета и по-късно наредил на тинейджъра да не казва никому за случилото се, защото е малолетен и няма право да получи парите. А после педагогът обяснил на продавачката, че парите, с които е купен билетът, са негови и  той трябва да се снима като спечелил от играта на късмета.

Роднините на тинейджъра тръгнали да търсят  големия джакпот и така измамата на възпитателя  стигнала до Темида. И районният съд в Кубрат, и окръжният съд в Разград намериха за виновен  възпитателя Ергин Хасан. Той бе осъден за мошеничеството на три години условно, а сега  Апелативният съд постанови окончателно, че е длъжен да върне на вече пълнолетния Иван 100-те хиляди лева, спечелени от него в играта на късмета.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай