Понеделник,

Обвинения или евтин пиар? Говори Румяна Ченалова

От: Редактор -
6923
Обвинения или евтин пиар? Говори Румяна Ченалова
A
A
A

"Не е ясно какви доказателства са събрани, колко време е работено по преписките, по какви обвинения. Събирането на доказателства не означава винаги извършване на неотложни следствени действия - обиски и изземване на документи.

Неотложните следствени действия трябва да бъдат докладвани в съда, самите протоколи да бъдат одобрени от съда. Едва тогава ще можем да преценим дали самите действия, извършени в условията на неотложност, са законосъобразни".

Това обясни пред БНР юристът Румяна Ченалова във връзка с ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Тя посочи, че "прокуратурата на Гешев, формирана години назад и служила на олигархично-мафиотския модел в България, няма как да застане срещу Борисов, Горанов, срещу айсберга на тази върхушка":

"По-скоро се извърши непремислена акция, опит за пиар на правителството, но резултатът не е добър... Прокуратурата няма да направи нищо и по този казус.

Единственият изход е, ако се съберат достатъчно доказателства за извършени престъпления с евросредства, европейски делегиран прокурор да повдигне тези обвинения и да внесе искане за постоянно задържане".

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com