МВР пак входира материалите за повдигане на обвинение срещу Борисов

Документите имат поставени регистрационни номера, потвърди Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура

МВР пак входира материалите за повдигане на обвинение срещу Борисов | StandartNews.com

Министерство на вътрешните работи (МВР) входира отново в прокуратурата проектите на постановления за повдигане на обвинение на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, потвърдиха за БТА от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Прокурор Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура, също потвърди информацията. Тя добави, че документите нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера. В папката към тях се съдържат и три броя разпити на Борисов, Горанов и Арнаудова като свидетели.

Миналата седмица при акция тримата бяха отведени в сградата на националната полиция. Повод за това бяха разпити на няколко души, сред които и премиера Кирил Петков.

Повторното внасяне на документите се случва, след като на 18 март Софийската градска прокуратура отрече, че има постъпили такива проекти на постановления за повдигане на обвинение за Борисов, Горанов и Арнаудова, заедно с другите материали по досъдебното производство във връзка, с което те бяха задържани за 24 часа.

От МВР обаче посочиха, че постановленията за повдигане са изпратени от Главна дирекция „Национална полиция“ с придружително писмо.

Днес предстои Софийският градски съд да се произнесе дали одобрява или не протоколите за обиск в домовете на Борисов, Горанов и Арнадуова, проведени по неотложност от полицията на 17 март.

„Ако те не бъдат одобрени, всички факти отразени вътре - намерените и иззети вещи, състоянието им - не могат да се ползват“, каза прокурор Петрова. Тя добави, че прокуратурата ще съобщи какво е решението на съда по този въпрос.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай