Митничари са обвинени в контрабанда за милиони левове

Митничари са обвинени в контрабанда за милиони левове | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Пловдив обвини двама митнически служители, граничен полицай, управител на спедиторска фирма и служител за контрабанда на цигари, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Днес съда ще разгледа мерките за неотклонение на обвиняемите. Прокуратура настоява за постоянното им задържане под стража. Също днес ще бъде разгледана мярката и на митническия служител Красимир Добрев, обвинен за длъжностно престъпление – прокуратурата настоява за задържането му под стража.

39-годишният Христо Палазов е обвинен за това, че на 29 март 2015 г.в митнически пункт „Капитан Андреево", при условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми като помагачи и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300,00 лева, без знанието и разрешението на митниците. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

53-годишният Юри Гудев е обвинен за това, че на 17 март 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница. Стоката е на обща стойност 31 036 200 лева. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

45-годишният Янчо Георгиев е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. в митнически пункт „Капитан Андреево", като длъжностно лице, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300, 00 лв., без знанието и разрешението на митниците. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено тежки размери и случаят е особено тежък.

50-годишният Динко Щирянов е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. на митнически пункт „Капитан Андреево", в условията на продължавано престъпление, като управител на спедиторска фирма, която е в непосредствена връзка с митническа служба – митнически пункт „Капитан Андреево", в съучастие като помагач с останалите обвиняеми и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300,00 лева. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март.2015 г. в митнически пункт „Капитан Андреево" в съучастие като помагач, заедно с Христо Палазов и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай