Четвъртък,

Мафията се задейства: Заплашват Гешев с убийство

От: стандарт -
191
Мафията се задейства: Заплашват Гешев с убийство
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев вече е на мушката на мафията. Обвинител №1 е получил няколко заплахи за живота си през последните 4 месеца. Най-зловещата от тях е негова снимка с дупки като на мишена за стрелба. Тя била сгъната на две и сложена в празен плик. Няма информация с нея да е имало съобщение.

Снимката е дадена на МВР. Тя била цветна с размера на лист хартия, съобщи източник от спецслужбите.

Според експерти внушението било, че ако реши, някой може да стреля по Гешев. Той е с охрана от Бюрото за защита. Обичайно главният прокурор е обграден от трима-четирима гардове и на публични събития той не се е появявал с допълнителна охрана.

По случая е започнала проверка, която е възложена на МВР. Според запознати надупчената снимка не е първият опит за сплашване на Гешев. Заплахи от различен характер имало още по времето, когато той бил шеф на специализираната прокуратура и зам. главен прокурор.

След известно затишие през февруари и март т.г. авторите на заканите се активизирали. Доколко е висока степента на опасност на посланията и дали те са по телефон, мейл или писма ( в които най-често се използват печатни букви), засега никой не се наема да каже, пише „24 часа”.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com