Кой е говорителят на Божков? Атаката на Даниел Митов

Рашков и Петков били станали такива

Кой е говорителят на Божков? Атаката на Даниел Митов | StandartNews.com

Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е опит на управляващите да си вдигнат падащия рейтинг и да изместят фокуса от дебата, че не се справят и че цените растат, коментира Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Очевидно Петков няма идея как функционира една демокрация и какво е позволено и какво не. При никакви обстоятелства не посягаш към опозицията, ако нямаш много добре подготвени доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на лидера на опозицията, това вече е репресия и то без никакви основания.

Бойко Рашков трябва да е министър на вътрешните работи, а не дишач в нечий врат. Това ли работи Рашков - да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е говорител на Божков, за какъвто се представя и Кирил Петков? Аз се чудех до вчера кой управлява.

Добре дошли в държавата на г-н Божков! Това е суровата реалност, и ако Кирил Петков си е позволил да дава нареждане на полицаи кой и къде да бъде арестуван, това не му е работата и той така нарушава закона. Затова трябва да си подаде оставката. Това е единственият изход от тази ситуация." - заяви Митов.

"Вчера те се превърнаха в това, срещу което се бореха - използваха репресивния апарат на държавата, за да смачкат опозицията. Правителството си позволи да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм убеден, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат идея, че са забъркали името им.

Това значи, че на членовете на българското правителство в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които опитват да ползват европейски механизми, за да прикрият простотията си." - каза още Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай