Вторник,

Извънредна новина за Калоян, задържан за убийството на Кристина

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС -
2712
Извънредна новина за Калоян, задържан за убийството на Кристина
A
A
A

Калоян Каймакчийски, обвинен за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова от София, остава в ареста, реши съдът.

Тялото на младата жена беше намерено в багажника на автомобил в столичния квартал "Захарна фабрика".

Според събраните доказателства Калоян е застрелял Кристина с два куршума на 3 април пред офиса на голяма телекомуникационна компания на ул. "Кукуш" 1. Бил е с предварително поставени ръкавици и е ползвал пистолет, лично оръжие на настоящата му приятелка, която е военнослужеща.

Вероятният мотив за убийството е, че Кристина е прекратила връзката си с Калоян.

В мотивите си съдът посочва, че ако е на свобода Каймакчийски може да извърши друго престъпление, както и да се укрие. Макар и реабилитиран по право, той вече е осъждан за отправена заплаха за убийство на друга негова приятелка, както и за подпалването на автомобила ѝ.

Жената, с която Каймакчийски има връзка в момента, също е дала показания, които потвърждават, че той е имал достъп до оръжието ѝ. Тя заяви, че Каймакчийски е укривал следи от извършеното престъпление и дори е изхвърлил дрехите, с които е бил по време на убийството.

На 9 март убитата Кристина е потърсила помощ от неправителствената организация "Анимус", след като е била заплашена от Калоян, че "това е последният 8 март в живота ѝ". Психолог е започнал работа с нея да я убеждава да подаде сигнал. От организацията поясниха, че нямат право да подават сигнали от името на жертвата. Така случая не е сигнализиран пред органите на реда.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com