Какво каза Кьовеши след визитата у нас

Тя определи срещата й с Иван Гешев като формална

Какво каза Кьовеши след визитата у нас | StandartNews.com

След края на посещението си у нас главният европрокурор Лаура Кьовеши определи срещата й с Иван Гешев като формална. В съобщение във Фейсбук от офиса на Кьовеши завяват, че визита й у нас е била много продуктивна. Срещите й с вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния Надежда Йорданова са описани като демонстрация на последователност, решимост и действие. А тази с българския  главен прокурор – като „посещение на вежливост".

По време на срещите на Кьовеши в София е обсъдено създаването на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура. 

„Разговорът, който проведохме, беше съобразно компетенциите на Европейската прокуратура и на Министерството на правосъдието - изменения на Наказателния кодекс, които да премахнат пречките пред ефективно разследване и наказване на престъпления, свързани с измами с евросредства. Това е въпрос, който  от години се обсъжда. Следващата група въпроси са за  измененията в Закона за съдебната власт, за да може работата на европейските делегирани прокурори в България да бъде по-независима и ефективна”, каза Йорданова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай