Избраха Цацаров, днес подава оставка във ВСС

Вдигна високо летвата, каза Рашидов

Избраха Цацаров, днес  подава оставка във ВСС | StandartNews.com

Сотир Цацаров бе избран за шеф на КПКОНПИ със 165 гласа в парламента, едва 30 гласуваха против, трима се въздържаха.

Депозирам още днес оставката си във ВСС, каза Цацаров веднага след избора в кулоарите на парламента. След заседанието на пленума на ВСС, се чака само указа за предсрочното осбождаване и оттам нататък няма причини Иван Гешев да встъпи веднага в длъжност, обясни Цацаров.

За Цацаров гласуваха ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, БСП – гласуваха против, това стана от дебатите за новия шеф на Антикорупционната комисия  

Всички сме свидетели на професионалните качества на Цацаров, заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Докато беше главен прокурор  той вдигна високо летвата на прокурутерата, добави Рашидов. Той добави, че желанието на Цацаров е да направи Антикорупционната комисия надпартийна и да върне авторитета й и затова ще гласува за кандидатурата му.

Непрекъснато се занимаваме с корупцията и прословутата КПКОНПИ, заяви социалистът Крум Зарков. Корупцията остава в челото на проблемите, които българите посочват като най-значими. Левите няма да подкрепят двете кандидатури на Сотир Цацаров и на Симеон Найденов, добави той. Левите си искат председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента.

Симеон Симеонов от ДПС подкрепи Сотир Цацаров. Господин Цацаров е брилянтен юрист, голям интелект и ерудит по мнението му. Той е с успешен мандат на главен прокурор и е  най-подходящ за председател на КПКОНПИ, каза Симеонов и добави, че ДПС ще подкрепи неговата кандидатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай