Иванчева: Отстреляхме всички обвинения срещу нас

Тя определи присъдата си като абсурдна и посочи, че ще я обжалва на трета инстанция

Иванчева: Отстреляхме всички обвинения срещу нас | StandartNews.com

Десислава Иванчева продължава да е под домашен арест, а на втора инстанция съдът постанови за нея 8 г. затвор, вместо 20 г.  Заедно със своята заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, те бяха осъдени за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

В интервю за бТВ тя определи присъдата си като абсурдна и посочи, че ще я обжалва на трета инстанция.

„Поръчката изпълнена, целта е да бъдем наказани, но ние продължаваме да се борим, не сме поискали подкуп. При нас не е имало авторство, адвокатът ми ще подаде молба в касационния съд и ще обжалваме. Надявам се да бъдем оневинени“, каза Иванчева.

Тя обясни, че мотивите ѝ да обжалва са, че твърденията на прокуратурата са неоснователни. „В залата отстреляхме абсолютно всички техни обвинения. Например, доказахме, че СРС-тата са незаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без надзор, получава се нова страница“, каза още тя.

Иванчева поясни, че тя и заместничката ѝ са подслушвани много преди да се получи сигналът от Ваклин. По думите ѝ това е политическо подслушване. Тя допълни, че според нея прокуратурата няма дори снимка, за да докаже искане на подкуп.

„Човекът, който е подслушвал телефоните е написал в доклада за 29 март, че ние не сме искали нищо до тогава. Така че на 16 март няма как да се е случило нещо. На 11 април, втората среща с г-н Дюлгеров, с измислени голи думи прокуратурата твърди, че около полунощ сме се видели и там сме извършили корупционното искане. Ние имаме донос до Икономическа полиция за същия ден, че сме били на обект, който сме проверявали в 1:30 ч., има снимки“, каза Иванчева.

Бившата кметица на Район "Младост" допълни, че за въпросната проверка има сигнал, че е откраднала пакет с цимент и винтоверт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай