Петък,

Готвят арест за шефа на "ХелпКарма"

От: стандарт -
120
Готвят арест за шефа на "ХелпКарма"
A
A
A

 

Шефът на скандалната "ХелпКарма" Константин Кръстев вероятно ще бъде задържан, съобщи Lupa.bg, позовавйки се на свой достоверен източник. След като прокуратурата още в петък разпореди спешна проверка на платформата, разследващите се натъкнали на скандални случаи на отклоняване на средства от благотворителни кампании.

Оказало се, че по настояване на Кръстев, са били фалшифицирани фактури и са надписвани суми за лечение на болни деца. Според източник на медията, става въпрос за суми от поне 600 000 лева от последните кампании на "ХелпКарма".

Дружеството не е информирало коректно дарителите и за таксите от дарения, които събира. Въпреки че посочва, че получава между 5 и 6,5% от транзакцията, се оказало, че процентът доближава 10%, което е измама на потребителите.

Вече има ли свидетели, които потвърдят злоупотребите. Сред тях са три майки на деца, за чието лечение са събирани пари от платформата.

Директорът на "ХелпКарпа" Константин Кръстев е роднина на проф. Коста Костов, стана ясно от репортаж на Би Ти Ви. Видният лекар обаче твърди, че е нямал представа какви са ги вършели хората от платформата. Кръстев е с изключен телефон от петък.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com