Неделя,

Готвачът от "Ситняково": Чух за човек под гумите

От: Стандарт, снимка "Монитор" -
388
Готвачът от "Ситняково": Чух за човек под гумите
A
A
A

25-годишният готвач Георги Георгиев, който е задържан заради участие в потрошаването на  тойотата на майката с две малки деца, която се опита да мине през окупираното от протестиращи кръстовище "Ситняково", заяви, че не е единственият, който е ритал колата. Това правили и други хора, за да я спрат. 

„Бях на Румънското посолство и участвах в протеста. Имаше шествие от Орлов мост през Цариградско шосе и стигнахме до Румънското посолство. Там протестиращите блокирахме всички платна за движение и не допускахме преминаване на автомобили, включително и на градския транспорт. Всичките коли се изтеглиха от кръстовището. Пропускахме само линейки и такива коли, които отиваха за болница.

По улицата внезапно се появи кола. Аз чух писъци, бях с гръб. От протестиращите разбрах, че има човек под гумите на тази кола и се притекох на помощ. От толкова много хора не видях какво става. Затичах се към дясната страна на колата. Вече имаше двама трима души на капака, а тя продължаваше да се движи напред и да ги гази.

Аз се хвърлих, за да спрем колата, за да няма прегазени и убити хора, тъй като превозното средство навлизаше все по-навътре в тълпата с ужасяваща скорост. Гледката беше ужасяваща, хора пищяха, беше страшно. Тропахме по колата, за да я спрем, но тя не спираше. От дясната страна на колата до шофьора се возеше мъж. Той не реагира по никакъв начин. Чак след 30-40 метра колата спря. Аз досега през живота си не бях виждал подобно нещо - кола да минава през протеста. След като видя, че не я пускат, тази кола продължи напред. Жената излезе от колата, започна да псува  хората и да показва средни пръсти“, разказа в залата Георгиев.

За да го защитава в залата дойдоха други обвинени в хулиганство – бившият депутат Минчо Спасов и Слави Трайков, , които в средата на юли заедно с президентския съветник Еленко Божков спряха метрото.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com