Гешев: Василев и Божков искат слаба държава

Бизнесменът от Дубай изпратил сигнал до главния прокурор, такъв има и от издание, близко до банкера беглец

Гешев: Василев и Божков искат слаба държава | StandartNews.com

Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор по мейл, съобщи Иван Гешев в Ябланица, където се провежда поредната операция срещу битовата престъпност.

"Освен във фейсбук е постъпил сигнал по мейл от Божков до главния прокурор, в който той излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от издание, близко до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени на компетентни прокурори. Задължението на прокуратурата е ясно - да проверява доказателствата както в подкрепа на обвинението, така и доказателства в полза на обвиняемите. Сигурен съм, че ще бъде проверено всичко - дали са комикси, рисунки или сигнали, няма значение", каза Иван Гешев.

 "Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура", добави Гешев.

Според него обвиняемите и подсъдимите преценяват сами как да се защитават, както и че бизнесмени като Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев преценяват кога да подкрепят други обвиняеми като Божков.

Той потвърди, че Джок Полфрийман е поискал чрез защитата си възобновяване на делото срещу него, което също ще се преценява от компетентен прокурор.

Никой не обвинява американската държава, че един гангстер 16 г. се укрива в САЩ, каза още Гешев по повод екстрадирането на Васил Божков и Цветан Василев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай