Гешев със смразяващи думи за Радев

Президентът призова да се разследва корупцията. Сега той да отговаря, политици не коментирам, каза прокурор № 1

Гешев със смразяващи думи за Радев | StandartNews.com
  • Президентът призова да се разследва корупцията. Сега той да отговаря, политици не коментирам, каза прокурор № 1

Българската прокуратура е открита по такъв начин, по какъвто не е открита никоя друга институция в България. Ние показваме доказателства на българските граждани - тази мрежа от зависимости между едър бизнес, политически зависимости на всички нива и какво ли още не. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Сандански. Той и главния секретар на МВР Ивайло Иванов са в града, където се провеждат две операции срещу битовата престъпност и разпространението на дрога.

"Компромис няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може да бъде задържан под стража действащ министър, не виждам защо да не може да бъде разпитан секретарят на президента", коментира той.

"Пак да кажа на президента - българският главен прокурор не разследва", добави Иван Гешев.

"Президентът призова да се разследва корупцията. Сега той да отговаря, политици не коментирам", каза още главният прокурор.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателят, както и министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията, а търговия с влияние е част от корупционните действия. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми независимо дали става въпрос за министър-председател, президент, секретар, министър, депутат, ром или циганин, турчин или друг български гражданин. Подходът към всички ще бъде един и същ. Разграничителната линия е дали се нарушава законът, това е едниственото нещо, с което ще се съобразява българската прокуратура. Ние няма да съобразваме и не се съобразяваме действията си с политическите последствия, те са проблем на политиците, да си ги решават те. Ако искат да няма политически последствия, да си правят правилен кадрови подбор и да спазват закона", категоричен бе Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай