Гешев поряза премиера и Рашков. Думите му

Главният прокурор наруши мълчанието си

Гешев поряза премиера и Рашков. Думите му | StandartNews.com

Главният прокурор наруши мълчанието си и захапа премиера и вътрешния министър.

Това, което знам и което знаят всички български граждани е, че Софийска градска прокуратура (СГП) е уведомена в 10.00 ч. на дата 18-ти (петък), тоест може би 12 часа, след като цяла България видя по медиите какво се случва.

Тук е моментът да кажа нещо, което е част от кризисния Пи ар по случая – обвиненията как Прокуратурата не иска да съдейства. От една страна се казва, че всичко това е направено, за да се заобиколи Прокуратурата, защото ѝ нямат доверие, от друга се казва - Прокуратурата не съдейства и не работи.

Чисто житейски аз не мога да разбера това противоречие, надявам се, някой да ми даде отговор, аз лично нямам. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред Епицентър.

"Единствено мога да кажа, че не отговаря на никакви европейски стандарти, не отговаря на основни принципи, заложени в българската Конституция и българското законодателство, в които са залегнали върховенство на правото, правова държава, разделение на властите.

Не знам по кое законодателство – българско или друго европейско, с какви правомощия българският министър-председател наблюдава, контролира, коментира дадено разследване?

Откъде знае какво се случва с това разследване? Аз не знам, че съм главен прокурор. Откъде той е запознат - не мога да отговоря, трябва да питате него", каза още Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай