Близки искат най-тежка присъда за убиеца Йоан

Той е подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година

Близки искат най-тежка присъда за убиеца Йоан | StandartNews.com

За първи път вчера Йоан Матев застана пред съда без белезници. Причината е, че от април е под домашен арест.

Той е подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година. По-леката мярка за неотклонение на Матев предизвика протестно мирно шествие пред Съдебната палата в София. Въпреки изминалите години и липсата на белезници на ръцете, Йоан Матев и отново запази мълчание пред медиите в съда.

„Не сме притеснени за това, че няма да има справедлива присъда. Вярваме, че ще има такава. Това, което искаме, е възможно най-бързо делото да приключи с присъда. Вярваме, че Йоан Матев е извършителят. Има абсолютно категорични доказателства за това”, каза пред Нова телевизия Илиян Георгиев - вуйчо на убития Георги.

„Настояваме за максимално наказание за престъплението. Тъй като той е непълнолетен -„Когато е извършвал това, в което е обвинен, Матев е бил непълнолетен. Действията му обаче не са съвсем като на такъв и за това се говори по-малко - защо например един 17-годишен излиза от вкъщи с нож, вместо с учебниците си”, коментира Диана Иванова – приятел на семейството. това са 12 години затвор”, посочи още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай