Бившият кмет на Созопол се измъкна от съд, засега

Съдът счете, че обвинителният акт е непълен

Бившият кмет на Созопол се измъкна от съд, засега | StandartNews.com

Спецсъдът прекрати образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи и четирима други обвиняеми. Делото се връща на спецпрокуратурата за изясняване на факти и обстоятелства, предаде БНР.

Съдът счете, че обвинителният акт е непълен, като няма доказани елементи за извършено престъпление лично на всеки от обвиняемите. Мярката за неотклонение подписка, обаче, остава и за петимата.

Панайот Рейзи коментира при излизане от съдебната зала: "Днеска се е родила Богородица и това, което се случи тука, показва правотата на живота. Това е. Много слаба работа на прокуратурата. Налице е, всичко е точно. Остава обаче мярката "подписка", нормална мярка. Аз с моите адвокати коментирах по-добре е да не го прекрати съдията. Много процесуални грешки. Няма как. Ще дойде ден, ще разберете истината".

Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г.

Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинението през март миналата година, посочвайки, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества.

Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай