Събота,

Адвокатът на Борисов каза бил ли е изнудван Божков

От: Агенция Стандарт -
2787
Адвокатът на Борисов каза бил ли е изнудван Божков
A
A
A

В дома на подзащитния ми Бойко Борисов не е иззето абсолютно нищо, протоколът е празен. А в дома на г-жа Арнаудова са иззети един тефтер, на който отгоре пише "Борисов" и рекламни материали с лика на Бойко Борисов от предходните избори. Това посочи в "Още от деня" адвокатът на Борисов и Арнаудова Менко Менков.

По думите му единственото много важно нещо, което е иззето, е официален поздравителен адрес от Васил Божков до пиара на правителството на Бойко Борисов - г-жа Арнаудова, с благодарност. Според него това е доказателство, че няма как по същото време Васил Божков да е бил изнудван и същевременно да изпраща поздравителен адрес.

"Така че произнасянето на Софийския градски съд няма абсолютно никакво значение за протичането на процеса по-нататък. До този момент няма никакви доказателства, събрани по реда на НПК, че г-н Васил Божков е изнудван. Разследването е проведено абсолютно незаконосъобразно", категоричен е Менков.

Разследващи полицаи от състава на МВР, съгласно 194 ал.1, т.2 от НПК, нямат право да разследват членове на МС, каквито несъмнено са били г-н Борисов и г-н Горанов към онзи момент, поясни той.

Менков съобщи за срещата си с депутати от ЕП, специално пристигнали да разследват случая - Моника Холмайер, председател на Бюджетната комисия в ЕП и има правомощията да изисква сведения от Европейската прокуратура, и Йерун Ленаарс. По думите му те са потресени от случилото се.

Двамата провеждат среща с главния прокурор на България и им предстои среща с министър-председателя г-н Кирил Петков и с вътрешния министър г-н Бойко Рашков.

Той е категоричен, че в работата на разследващите полицаи, които по закон са независими, непрекъснато е упражнявано въздействие. Отбеляза, че по времето, когато вече е бил в дома на г-н Бойко Борисов, на разследващите полицаи някой се е обадил и се е чуло от слушалката "Задържайте го. На всяка цена му сложете белезници и го изкарайте пред медиите".

Менков допълни, че към този момент съобщението до медиите, че Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са задържани, вече е било качено. "Не бяха все още задържани".

Проектът за постановление за задържане на Борисов, Арнаудова и Горанов, внесен от МВР в Прокуратурата, няма никакво значение. "Каквото и да прави по това производство МВР, то е незаконно", подчерта адвокатът на Бойко Борисов.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички