Знаков седесар посочи. Не кълнете този премиер!

Румен Христов посочи капаните след изборите

Знаков седесар посочи. Не кълнете този премиер! | StandartNews.com

Все по-трудно изглежда стабилно правителство след 2 октомври.

Без ГЕРБ означава нестабилно правителство и нови избори следваща година. Не знам дали това е най-добрият вариант за България. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

"Трябва да се видят програмите и целите на бъдещ кабинет, ако има допирни точки - да се водят разговори. България е в кризи и това може да се реши в стабилен кабинет. Ако програмите на политическите партии съвпадат - ще има кабинет, ако не съвпадат - ще се ходи пак на избори. Тези, които са пречка за съставяне на правителство, ще понесат последствията при последващи избори", коментира Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той посъветва другите партии да не поставят предварителни условия за преговори с ГЕРБ - ако Борисов се оттегли."ГЕРБ си има лидер, безспорен авторитет е. Да не поставяме преди изборите още непреодолими условия и да не залагаме на заклинания, защото може обстоятелствата да наложат търсенето на допирни точки", подчерта Христов.

И беше категоричен, че нито една политическа партия не може да има парламентарно мнозинство. И добави: "Всяко коалиционно управление е управление на компромисите, въпросът е поносими ли са те". Христов посочи, че в ГЕРБ-СДС работят по програми за решаването на кризите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай