Знаков министър издаде отровен план на Путин за България

Какво каза Цветлин Йовчев за Русия и Украйна

Знаков министър издаде отровен план на Путин за България | StandartNews.com

Окончателно българският парламент гласува предоставянето на военна помощ на Украйна. Решението беше взето близо 10 месеца след началото на войната. "То е безкрайно закъсняло. Срамно е, че толкова се забавихме и толкова колебливо решихме и започваме в истинския смисъл да подкрепяме Украйна.

Войната, която води Украйна, в известен смисъл е и война за нас. Украйна воюва за всички европейски държави, които може да попаднат в обхвата на щенията на руския президент Владимир Путин", коментира бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в студиото на "Денят он Еър".

"Истината е, че ако не вземем това решение, ние вече сме взели страна - тогава взимаме руската страна. Да вземеш страната на агресора в едни такъв конфликт, морално е неправилно.

Путин иска да възстанови влиянието на Руската империя, в която влиза и България", заяви Йовчев.

Бившият шеф на ДАНС допълни, че реакцията на Румъния е била много по-достойна от нашата. "Румъния изпрати протестна нота, имат ясен план. А ние говорим, че това е приоритет, но не чувам някой нещо да прави. Наивно е да вярваме, че някой ни е обещал нещо и то ще стане", допълни Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай