Жега в парламента! Хвърля ли Карадайъ оставка като депутат

Логиката е да напусне, каза Илхан Андай

Жега в парламента! Хвърля ли Карадайъ оставка като депутат | StandartNews.com

Жега в парламента. Напуска ли Мустафа Карадайъ депутатското си място и съпредседателския пост в ПГ на ДПС? Това е въпросът, на който всички в Народното събрание чакат отговор.

ВИЖ ОЩЕ: Журналисти: Ахмед Доган и Делян Пеевски гледат в една посока

„Логиката е Мустафа Карадайъ да се оттегли като съпредседател на парламентарната група на ДПС, а вероятно и като народен представител“, каза в интервю за бТВ издателят на „24 Родопи” Илхан Андай. Вчера пред ЦОБ на ДПС Карадайъ депозира оставката си като председател на Движението. До конференцията на ДПС, която ще е през февруари или преди това, оперативното ръководство на партията поема основателят й д-р Ахмед Доган. 

ВИЖ ОЩЕ: Доган пое отново кормилото на ДПС. Три причини

Андай съобщи, че оставката на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС е написана още през октомври.

„Последната седмица преди местните избори на 29 октомври той се появи сам в Кърджали и това беше неговата последна изява на терен. Това беше нещо като прощаване с ДПС. В деня след изборите в посолството на Турция имаше прием. Карадайъ беше там, но не се появи на снимката с посланика и Делян Пеевски“, обясни Андай.

Илхан Андай посочи, че всички най-силни в ДПС са се качили в сарайте в Бояна в деня след изборите. Според него не е ясно какво е станало там и за какво точно са говорили.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай