Започнаха протести и шествия в различни части на страната

Засилено е и полицейското присъствие на местата, където се провеждат демонстрации...

Започнаха протести и шествия в различни части на страната | StandartNews.com

За пореден ден в няколко града на страната се провеждат протести срещу високите цени на горивата, смяна на системата, срещу по-високата цена на "Гражданска отговорност" и в подкрепа на майките на деца с увреждания. Предвид неделния ден, трафикът по всички основни пътища е засилен. Засилено е и полицейското присъствие на местата, където се провеждат демонстрации. Възможни са блокади по пътищата. Агенция Фокус обобщава проявите до момента:

Благоевград

Около 30 протестиращи са се събрали в района на полигона край Благоевград. Към момента протестът протича мирно. На място има над 50 полицейски служители. Трафикът в посока София е изключително интензивен. Протестиращите заявиха, че просто искат да демонстрират недоволството си от ситуацията в България в момента, но вероятно няма да се стигне до блокада на главен път Е-79.

Хасково

Разногласия между протестиращи от Хасково наложи намеса на полицията. Първоначално шествието на недоволните граждани трябваше да премине по предварително уговорен маршрут - от Хасково към Свиленград, по стария път Е-80. Част от протестиращите изявиха желание да тръгнат по магистрала „Марица“, но бяха пренасочени и върнати по съгласувания маршрут.

Сливен

Леки и товарни автомобили са се събрали на паркинга на Дамарски мост в Сливен за участие в протестното шествие срещу социалната несправедливост. Шествието ще премине по маршрут бул. „Братя Миладинови“ - кръгово кръстовище „Розова градина" - бул. „Бургаско шосе“ - бул. „Илинденско въстание“. След протеста в Сливен всеки, който има желание, може да се присъедини и към протестиращите от Ямбол на международен път I-7 в посока ГКПП „Лесово". Там се очаква да пристигнат и протестиращи от Бургас.

Видин

Жители на града ще излязат на протестно автошествие в 15.00 часа. Организацията е в социалната мрежа. Протестът е с искане за цялостна смяна на системата. Сборният пункт е на булевард „Панония“ пред големия магазин за техника. Автошествието ще премине през централната част на града и ще спре на паркинга пред ТЕЦ - Видин

Шумен

Жители на града се събират за пореден протест на паркингът на „Арена Шумен". По- висок стандарт на живот, европейски заплати, с които да се плащат европейските по размер данъци и промяна на системата, остават исканията на протестиращите. Полицейски патрули има в района на кръговото кръстовище на 7-ми км, на изхода на Шумен край 5 км, охраняват се и други участъци от пътната мрежа.

Разлог и Банско

Жители на общините Разлог и Банско предвиждат протест и блокада на пътя Симитли – Гоце Делчев. Официално протестът е обявен за 12.00 часа, а за сборен пункт е определен районът на комплекс „Реденката“ край Разлог.

Петрич

Очаква се в 13.00 часа жителите на града да се съберат на паркинга при общинската болницата, а след това се планува да бъде затворен ГКПП „Кулата“. Очаква се в действията да се включат и групи от община Сандански, както и близките населени места.

София

В столицата се очаква да има затруднения в движението заради няколко протеста.

Протест и шествие с искане за оставката на правителството се провежда на пл. „Народно събрание“. Очаква се шествието да започне в 13.00 и да свърши в 16.30 часа.

В 13.00 часа в парк „Княжеска градина“ ще започне митинг протест и шествие - молитва „За свобода на вероизповеданието".

Общ национален протест и автошествие „Смяна на системата“ ще започне на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в 15.00 часа. Демонстрацията ще продължи до 22.00 часа.

Очаква се да има затруднения на трафика на основните входове на град София около пристигането на шествията, което най-вероятно ще е в интервала 12.00 до 15.00 ч.

В момента недоволни граждани от Пловдив и Пазарджик пътуват към София, за да се включат в протестите.

Въпреки че в петък Валери Симеонов съобщи, че се оттегля от поста на вицепремиер, част от майките на деца с увреждания обявиха, че ще продължат с протеста си, който ще бъде само присъствен, докато оставката не бъде гласувана в Народното събрание.

Може да се запознаете с маршрутите на протестите и ограниченията в движението тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай