Йовчев: Без повече незаконни СРС-та

Йовчев: Без повече незаконни СРС-та | StandartNews.com

София. "Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в парламента.

„ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще оправдае очакванията и няма да има незаконни подслушвания. Абсолютно същият подход се прилага и в ДАНС", обясни той.

На въпрос трябва ли да се свика КСНС за нерегламентираното използване на СРС, Йовчев отговори с думите: „В момента аз не виждам смисъл да се говори по тази тема. Ако е трябвало да има консултативен съвет по тази тема, той е трябвало да бъде доста преди това. Сега, в резултат на предприетите действия и на конкретните резултати, които ние отчитаме, можем да кажем, че този проблем - че държавата може да бъде въвлечена в един такъв скандал, е решен".

Ще започва разследване при всеки конкретен сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та, категоричен бе министърът.

„Има ли подслушване на политици? Винаги съм изразявал ясна позиция и съм против. Има разследване на прокуратурата, има дело, което се води. Има становище на прокуратурата, че ще бъдат повдигнати обвинения". Това бе коментарът на Цветлин Йовчев на въпроса има ли данни за подслушване на журналисти и политици, каквато информация излезе в медиите тези дни.

„Моята ясна позиция е изразена в концепцията, която предложихме, и в програмата на МВР, гаранция за законността на всички дейности в МВР и направихме не малко в тази посока. Видяхте, че в един кратък период от време се разработиха и приложиха мерки, които гарантираха законността на СРС, както и че техническите средства и хората няма да бъдат въвлечени в незаконно подслушване", каза още министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай