Вторник,

Възраждане отговори: Веем само българското знаме

От: СТАНДАРТ -
747
Възраждане отговори: Веем само българското знаме
A
A
A

Възраждане отговори на обвиненията, че привърженици на партията са развявали на Шипка руски знамена. Партията излезе със специална позиция по повод на виковете "оставка", с които членовете й посрещнаха премиера Кирил Петков пред Паметника на свободата.

Ето позицията на Възраждане:

Единственото знаме, което Възраждане вее, е българското знаме.

Възраждане не вее чужди флагове. Възраждане няма членове с двойно гражданство, няма членове чужди граждани, не слага чужди флагове в профилите на своите членове в социалните мрежи. Възраждане работи единствено за българския национален интерес.

Възраждане не одобрява не само на националния празник, но и на който и да е официален български празник, намесването на злободневни политически отношения, нямащи нищо общо с българската национална памет и българската история. За съжаление обаче това, за което ние от Възраждане предупреждавахме, започна вече да се случва.

С цялостната си политика българското правителство доведе до това, че в рамките на няколко месеца изключително тежко раздели и поляризира българското общество. Пропастта между правителството и българския народ е огромна и все по-голяма започва да става. Правителството е неспособно да чуе и разбере народа си.

В резултат на това не бива да се учудваме, че не само на Шипка, където са загинали за българската свобода български опълченци и руски войници, се скандира „Оставка“ по адрес на българския Министър-председател. Търпението на българския народ се изчерпва и той изразява това, което мисли, както и където прецени!

В интерес на истината в изминалите години никога досега на Шипка не е имало толкова голям брой руски знамена, държани в ръце от български граждани, което говори, че антируската пропаганда, която се води в страната ни, от страна на българоезичните либерални медии и проамериканските партии и политици, има обратно действие и изнервя хората.

Ще ви припомним мъдрата българска поговорка: Който сее ветрове, ще жъне бури.

Националният ни празник е за да почете паметта на загиналите за свободата ни.

Не го осквернявайте с безпочвени обвинения към Възраждане.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички