Втори кмет зашемети всички със заплатата си. Иска колкото Асен Василев

Решението трябва да бъде гласувано на предстоящото заседание на общинарите

Втори кмет зашемети всички със заплатата си. Иска колкото Асен Василев | StandartNews.com

След кмета на Кюстендил и градоначалникът на Дупница зашемети всички българи със заплатата си. Докато колегата му в Кюстендил поиска 7500 лева, Първан Дангов (БСП), който ще води Дупница в следващите 4 години, настоява за 9100 лева месечно възнаграждение – почти колкото взима финансовият министър Асен Василев.

По закон всеки общински съвет сам определя кметската заплата, като единственото ограничение е тя да бъде до 90% от министерската заплата. В момента министрите се разписват на 9436 лв.

Решението трябва да бъде гласувано на предстоящото заседание на общинарите.

Дангов е за втори път кмет на града. Той е управлявал Дупница преди точно преди 20 години.

В докладната записка той е посочил, че към момента месечното трудово възнаграждение на кмета е в размер на 3 200 лева - заплата, която не е променяна от 2020 г. От думите на Дангов става ясно, че половината от сумата 9100 лева ще бъде дарявана на деца в неравностнойно положение.

"Предложението е съобразено със закона и е в максималния размер. 50% от тази заплата ще бъдат превеждани всеки месец в отделна сметка за децата сираци. Това ми е мотивът. Освен това ще препоръчам на моите заместници да направят същото. Това не е популизъм, това е необходимост. На абитуриентските балове на децата сираци с тези пари ще бъдат купувани костюми, ще бъдат давани пари не само с комисия, която да оценява от какво имат необходимост. За Нова година ще бъдат правени тържества, стипендии ще бъдат давани", обясни Първан Дангов.

Трудовите възнаграждения на кметовете на най-големите села в общината -  Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново ще е 1620 лева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Гост
преди 3 месеца

Тъй,тъй .......затова средната заплата изкуствено ,статистически ще стане не 2000,а 3,4 бона После ще кажат брей в Бг всичко цъфти и връзва.

Откажи
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи